Evenimentul zilei

Mie01232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Angela Merkel va câstiga al patrulea mandat? Martin Schulz deminsionează de la conducerea SPD

Angela Merkel va câstiga al patrulea mandat? Martin Schulz deminsionează de la conducerea SPD

07 Februarie 2018 - 

Martin Schulz va prelua postul de ministru de Externe în Guvernul pe care SPD îl va forma împreună cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, în urma acordului convenit miercuri după negocieri maraton.

Schulz, în vârstă de 62 de ani, fost preşedinte al Parlamentului European, exclusese anterior posibilitatea de a accepta un post într-un nou cabinet Merkel.

Numeroşi social-democraţi au exprimat rezerve faţă de perspectiva unei noi 'mari coaliţii' cu Merkel, după ce anterioara s-a dovedit foarte costisitoare electoral.

SPD a beneficiat de o creştere în sondaje imediat după desemnarea lui Martin Schulz, în ianuarie 2017, la şefia partidului şi drept contracandidat al Angelei Merkel în alegerile din septembrie, încheiate însă cu cel mai slab rezultat electoral postbelic pentru această formaţiune.

Pentru Angela Merkel, obţinerea sprijinului SPD era singura şansă realistă de a-şi asigura un al patrulea mandat, după ce a eşuat în formarea unei coaliţii alternative cu liberalii (FDP) şi cu Verzii.

Lasă un comentariu