Evenimentul zilei

Mie12192018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Cine îi mai poate salva pe britanici de la euroizolare? Vezi cât a donat George Soros pentru o campanie anti-Brexit

Cine îi mai poate salva pe britanici de la euroizolare? Vezi cât a donat George Soros pentru o campanie anti-Brexit

08 Februarie 2018 - 

Miliardarul american George Soros a donat 400.000 de lire (453.000 euro) unei organizații pro-UE care încearcă să influențeze votul deputaților britanici privind acordul final asupra Brexit, a anunțat joi președintele acestei organizații, citat de AFP.

„Prin intermediul fundațiilor sale, a contribuit cu 400.000 de lire”, a declarat fostul ministru Mark Malloch-Brown, președintele Best for Britain, organizație acuzată că ar „"complota pentru renunțarea la Brexit” de către cotidianul conservator și pro-Brexit „Daily Telegraph”.

Potrivit ziarului, această campanie pentru renunțarea la Brexit "va fi lansată la scară națională mai târziu, în februarie", cu scopul de a "conduce la un al doilea referendum pentru a obține menținerea Marii Britanii în Uniunea Europeană”.

"Există mulți oameni frustrați" de Brexit, a declarat joi Mark Malloch-Brown, pentru BBC. Această campanie este destinată mobilizării "opiniei publice în favoarea menținerii Marii Britanii în UE prin conștientizarea (în rândul deputaților) a acestei schimbări în opinia publică atunci când Parlamentul va vota" asupra acordului final privind Brexitul.

În fața Forumului Economic Mondial de la Davos, George Soros a prezis luna trecută că premierul britanic Theresa May nu va rămâne mult timp la putere și a afirmat că britanicii sunt "în faza de negare" a consecințelor financiare ale Brexitului, scrie hotnews.ro.

"Situația economică actuală nu este atât de proastă cât s-a prevăzut, trăiesc cu speranța, dar pe măsură ce moneda se va deprecia și inflația va fi forța motrice, acest lucru va antrena o scădere a nivelului de viață", afirmă acesta.

"Va dura ceva timp, dar când se va întâmplă își vor da seama că ei câștigă mai puțin decât înainte, deoarece salariile nu vor crește la fel de repede precum costul vieții", a argumentat Soros.

 

 

Lasă un comentariu