Evenimentul zilei

Mie01162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Se foloseau de calculatoare în scopuri PERSONALE! Cercetători acuzați că au minat BITCOIN, arestați

Se foloseau de calculatoare în scopuri PERSONALE! Cercetători acuzați că au minat BITCOIN, arestați

10 Februarie 2018 - 

Angajații Centrului federal nuclear din Sarov, Rusia au fost arestați după ce s-a descoperit că foloseau calculatoarele puternice din laboratoare în scopuri personale, pentru a mina bitcoin.

Ingineri ai unui important centru de cercetări nucleare din Sarov, un oraș din Rusia situat la 370 kilometri est de Moscova, au fost arestați după  „o tentativă de folosire a computerelor profesionale în scopuri personale, inclusiv pentru minare”, după cum a declarat Tatiana Zaleskaia, o purtatoare de cuvânt a laboratorului unde lucrau cei doi.

Supranumita minare, crearea de monede virtuale este posibilă prin efectuarea de calcule matematice complexe, realizate doar de calculatoare.

Astfel, cu cât este mai puternic computerul, cu atât moneda este creată mai rapid.

Centrul Sarov aparține de Rosatom, agenția atomică rusească, și lucrează în special pentru dezvoltarea de arme nucleare. Este situat într-un oraș supus unui strict protocol de securitate, mai scrie Cugetliber.ro.

Lasă un comentariu