Evenimentul zilei

Sam02242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Cauza probabilă a prăbușirii avionului de pasageri rus ar fi fost o defecțiune

Cauza probabilă a prăbușirii avionului de pasageri rus ar fi fost o defecțiune Recomandat

12 Februarie 2018 - 

Cutia neagră a avionului prăbușit lângă Moscova a fost găsită. Pilotul ar fi semnalat o defecțiune și ar fi cerut aterizarea de urgență, dar și că unul dintre motoare ar fi explodat, scrie presa din Rusia. Inițial, se vehicula versiunea că avionul s-ar fi ciocnit cu un elicopter militar. 

Un avion de linie rus, la bordul căruia se aflau 71 de persoane, s-a prăbușit duminică în apropiere de Moscova, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Domodedovo din capitală rusă, au anunțat agențiile de presă ruse, citate de AFP și Reuters.

Toate cele 71 de persoane care se aflau la bordul avionului prăbușit (65 de pasageri și 6 membri ai echipajului) și-au pierdut viață, a informat biroul Procuraturii Transporturi din Rusia.

Avionul Antonov An-148 al companiei ruse Saratov Airlines decolase în direcția Orsk, un oraș din oraș din Regiunea Orenburg, aproape de granița cu Kazahstan.

Resturile aparatului au fost împrăștiate pe o largă suprafață din jurul locului prăbușirii, a precizat Interfax, scrie hotnews.ro.

Avioanele de tipul celui prăbuşit sunt construite în Ucraina. De la primul zbor al avionului respectiv, în 2004, au avut loc cel puţin cinci incidente aviatice importante, din cauza unor defecţiuni la trenul de aterizare, la sistemul electric şi la direcţie, dar fără victime. 

Ultimul accident mortal de avion din Rusia a avut loc în decembrie 2016, în care au murit 60 de oameni, inclusiv membri ai corului Armatei Roşii, scrie digi24.ro.

 

Lasă un comentariu