Evenimentul zilei

Ma12112018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Site-uri guvernamentale din SUA şi Marea Britanie, ţintele unui atac cibernetic

Site-uri guvernamentale din SUA şi Marea Britanie, ţintele unui atac cibernetic

12 Februarie 2018 - 

Mii de site-uri din Statele Unite şi Marea Britanie, au fost duminică, timp de mai multe ore, ţinta unui atac cibernetic care determina navigatorul de internet să mineze în mod secret monede virtuale.

Peste 4.200 de site-uri au fost infectate cu un software dăunător, derivat dintr-un instrument folosit pe scară largă şi cunoscut sub denumirea de Browsealoud, produs de compania de software britanică Texthelp, care acordă asistenţă persoanelor cu deficienţe de vedere la citirea conţinutului paginilor de internet, potrivit The Register, citat de Agerpres.

Versiunea infectată a Browsealoud determină programul pentru minarea monedei virtuale Monero să se activeze pe computerele care vizitau site-uri virusate, generând bani pentru hackerii care au pus la cale atacul.

Texthelp a declarat pentru The Register că a stopat acţiunile virusului, dezactivând Browsealoud în timp ce inginerii companiei continuă investigaţia.

Incidentul s-a produs în contextul creşterii numărului de atacuri cibernetice cu programe care determină computerele să mineze monede virtuale în numele hackerilor. Frecvenţa unor astfel de atacuri a crescut în ultimele luni odată cu creşterea volumului de tranzacţii în monede virtuale.

 

Lasă un comentariu