Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Scandal monstru în Israel, după declarațiile premierului polonez: Mărul discordiei, Holocaustul

Scandal monstru în Israel, după declarațiile premierului polonez: Mărul discordiei, Holocaustul

19 Februarie 2018 - 

Svastici au fost inscripţionate pe porţile Ambasadei Poloniei în Israel, la o zi după ce premierul polonez a declarat că printre autorii Holocaustului s-au aflat evrei, scrie BBC News.

Poliţia din Tel Aviv a lansat o anchetă după descoperirea, de asemenea, a unor inscripţii injurioase şi a cuvântului „criminal”.

Declaraţiile premierului polonez Mateusz Morawiecki au fost denunţate ferm de Israel.

El a anunţat, ulterior, printr-un purtător de cuvânt, că nu a intenţionat să acuze victime evreieşti de „un genocid comis de nazişti germani”.

Acest nou scandal are loc la o săptămână după ce Israelul a denunţat o nouă lege poloneză care incriminează penal acuzarea naţiunii sau statului poloneze de complicitate la crime naziste.

Legea a fost promulgată de către preşedintele polonez Andrzej Duda şi a fost trimisă la cea mai înaltă instanţă poloneză să-i verifice constituţionalitatea.

Svastici şi injurii antipoloneze au fost găsite duminică inscripţionate pe porţile şi pe un avizier al ambasadei poloneze. Nimeni nu a revendicat vandalizarea misiunii diplomatice, scrie News.ro, citat de stiripesurse.ro.

 

 

 

 

Lasă un comentariu