Evenimentul zilei

Lun10152018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Situație alarmantă în România din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 87

Situație alarmantă în România din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 87

09 Martie 2018 - 

Numărul deceselor din cauza gripei în România a ajuns la 87. De trei ori mai mult faţă de anul 2017. Medicii dau vina pe rata de vaccinare, care este mult mai mică decât cea recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 

Primul deces a fost confirmat la începutul lunii ianuarie. De atunci, numărul morţilor a crescut de la o zi la alta. Bilanţul este îngrijorător. 87 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. Cele mai multe victime sunt din Iaşi, Bucureşti şi Bihor.

Şi numărul bolnavilor este dublu faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De la începutul sezonului gripal şi până acum au fost confirmate cu laboratorul 1.178 de cazuri de gripă. Peste o treime s-au înregistrat în Capitală. Urmează în top Iaşi şi Constanţa, scrie tvr.ro.

"E o situaţie tragică. Singura soluţie este să ne gândim foarte serios, cu toţii, ce trebuie să facem pentru sezonul următor şi singura soluţie este să ne vaccinăm. Un minim de trei milioane de doze de vaccin ar fi util pentru prevenirea multora dintre decese" – Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Problema e că în sezonul gripal 2016 - 2017, s-au vaccinat doar 600 de mii de români. Iar pentru acest sezon, autorităţile au cumpărat un milion de doze de ser. Dar nici acum nu s-au epuizat toate. Mulţi români nu ştiu că gripa poate ucide şi o confundă cu o banală răceală.

Medicii de familie aruncă vina pe autorităţi. Statul nu face campanii de încurajare a vaccinării antigripale. Iar serul ajunge în fiecare an târziu în cabinetele lor.

Pe lângă prevenție, probleme sunt la noi și cu respectarea recomandările medicilor atunci când ne îmbolnăvim.

Medicii se așteaptă ca în perioada următoare numărul infecțiilor respiratorii să crescă din cauza schimbărilor bruște de temperatură.

Lasă un comentariu