Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Semne de dezamorsare a situației: Donald Trump și Kim Jong-un vor discuta despre viitorul programului nuclear din Coreea de Nord

Semne de dezamorsare a situației: Donald Trump și Kim Jong-un vor discuta despre viitorul programului nuclear din Coreea de Nord

09 Martie 2018 - 

Donald Trump a acceptat invitația din partea liderului nord-coreean, Kim Jong-un, de a organiza o întâlnire fără precedent pentru a discuta despre viitorul programului nuclear, informează The Guardian. 

Înalți funcționari sud-coreeni au apărut în fața Casei Albe pentru a face anunțul și au transmis invitația pe care Kim Jong-un i-o face lui Trump. Casa Albă a confirmat că președintele SUA este pregătit să-l întâlnească pe Kim "până în luna mai", la un moment exact și într-o locație care trebuie stabilită. 

Dacă această întâlnire va avea loc, va fi prima dintre liderii celor două țări. Bill Clinton a fost aproape de o întâlnire cu tatăl actualului lider nord-coreean, Kim Jong-îl, în anul 2000, însă această nu a mai avut loc. 

Oficialii de la Casa Albă au subliniat că SUA nu vor relaxa regimul strict de sancțiuni împotriva Coreii de Nord înainte că țară să înceapă dezarmarea. Spre deosebire de administrațiile anterioare, Trump „nu este pregătit să recompenseze Coreea de Nord în schimbul discuțiilor”, a declarat un oficial de la Casă Albă. 

Trump a confirmat și el întâlnirea printr-o postare pe Twitter, în care a specificat că sancțiunile SUA împotriva Coreii de Nord vor rămâne în vigoare până când se va ajunge la o înțelegere privind programul de înarmare nucleară, scrie hotnews.ro.

 

 

 

Lasă un comentariu