Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Nori negri deasupra Siriei: submarinele britanice sunt pe poziții. Vezi când ar putea începe atacul

Nori negri deasupra Siriei: submarinele britanice sunt pe poziții. Vezi când ar putea începe atacul

12 Aprilie 2018 - 

Forţele guvernamentale siriene au preluat controlul asupra oraşului Douma, ultimul punct de rezistenţă al rebelilor din Ghouta de Est, au anunțat agenţiile de presă din Rusia, citând un oficial militar rus.

"Steagul sirian ridicat pe o clădire din oraşul Douma este considerat un semn al controlului asupra acestui oraş şi deci asupra Ghoutei de Est în totalitate", a declarat generalul Iuri Evtușenko, şeful centrului pentru pace şi reconciliere în Siria al Rusiei, potrivit News.ro, scrie hotnews.ro.

Pe de altă parte, după mesajul lui Donald Trump, Marea Britanie se pregătește să participe la lovituri împotriva Siriei, alături de Statele Unite. Submarinele britanice au primit ordin să se apropie de Siria la o distanţă care să permită lansarea de rachete asupra acestei ţări, iar atacul ar putea începe joi noaptea, afirmă cotidianul Daily Telegraph, citat de Reuters. 

Potrivit ziarului, premierul Regatului Unit, Theresa May, nu a luat încă o decizie privind participarea la eventuale lovituri aeriene ca ripostă la folosirea de arme chimice de către regimul de la Damasc, dar doreşte să poată acţiona rapid, scrie agerpres.ro, citat de stiripesurse.ro.

 

 

Lasă un comentariu