Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Avertisment dur pentru Rusia: „Acum s-a terminat”. Vezi cine a făcut acest anunț

Avertisment dur pentru Rusia: „Acum s-a terminat”. Vezi cine a făcut acest anunț Recomandat

12 Aprilie 2018 - 

Secretarul de stat american desemnat Mike Pompeo, în prezent director al CIA, a promis o atitudine mai fermă faţă de Rusia, poziţie exprimată în declaraţiile sale scrise înainte de audierea pentru confirmarea sa în funcţie, ce va avea loc joi în Comisia Senatului pentru relaţii externe, relatează agenţia dpa, conform agerpres.ro. 

''Rusia continuă să acţioneze agresiv, ca urmare a unei politici slabe de ani de zile faţă de acest comportament agresiv. Acum s-a terminat'', scrie Pompeo în declaraţiile sale depuse la Comisie. ''Lista acţiunilor acestei administraţii pentru creşterea costurilor pentru Vladimir Putin este lungă'', a adăugat Pompeo.

''Ne reclădim armata deja puternică şi recapitalizăm descurajarea nucleară. Am impus sancţiuni dure şi am expulzat diplomaţi şi agenţi ruşi din SUA mai mulţi ca oricând de la Războiul Rece'', mai scrie Pompeo. 

Agenţia dpa aminteşte că preşedintele american, Donald Trump, l-a demis pe fostul secretar de stat Rex Tillerson la jumătatea lui martie, punând capăt unor relaţii încordate ce durau de 13 luni, numindu-l în locul lui pe Mike Pompeo (54 de ani), scrie stiripesurse.ro.

 

 

Lasă un comentariu