Evenimentul zilei

Mie03272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe VIDEO// SUA, Marea Britanie și Franța au ATACAT Siria: Au fost vizate unități pentru arme chimice

VIDEO// SUA, Marea Britanie și Franța au ATACAT Siria: Au fost vizate unități pentru arme chimice Recomandat

14 Aprilie 2018 - 

Forțele americane, britanice și franceze au bombardat sâmbătă dimineață 3 ținte strategice din Siria. 

Media

Așa cum spunea președintele Donald Trump, este vorba despre obiective asociate cu dezvoltarea armelor chimice în Siria dictatorului Bashar al Assad, relatează TVR. Este a doua oară când administrația Trump folosește forța militară în Siria, dar este cea mai amplă operațiune împotriva folosirii armelor chimice. 

Damascul condamnă ceea ce numește o agresiune americană și susține că a doborât 13 rachete. Rusia, prin purtătorul de cuvânt al ministerului de externe și președintele comitetului de apărare, spune că acțiunile acestei coaliții sunt o crimă împotriva întregii lumi și a umanității.

Explozii puternice s-au auzit în capitala Damasc și ar fi țintite depozite de arme chimice. Televiziunea publică siriană susține că forțele guvernamentale au răspuns „agresiunii coaliției formate din Statele Unite, Franța și Marea Britanie”.

Trei civili au fost răniți, potrivit televiziunii de stat din Siria. A fost distrus în proporție de 90% un laborator din baza militară de la Homs.

Generalul american Josepf Dunford, șeful statului major american, a anunțat că atacul, care a fost lansat la 21.00, ora Statelor Unite, s-a încheiat și că, momentan, nu este prevăzută altă operațiune. Oficiali americani au afirmat în cadrul briefing-ului de la Pentagon că aceasta este o campanie susținută, care va înceta atunci când regimul de la Damasc nu va mai folosi arme chimice.

Loviturile occidentale din zorii zilei de sâmbătă au vizat baze militare şi centre de cercetare ştiinţifică din Damasc şi împrejurimile capitalei, în cadrul operaţiunii declanşate de SUA, Marea Britanie şi Franţa, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP. Ofensiva a combinat atacuri aeriene şi lansări de rachete de pe nave aflate în Marea Mediterană, conform unor surse militare citate de CNN şi preluate de EFE.

Statele Unite acuză regimul sirian de atacul chimic care ar fi avut loc, duminica trecută, în orașul sirian Douma. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, în jur de 500 de oameni au fost afectați.

Lasă un comentariu