Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Israelul AMENINȚĂ cu noi atacuri în Siria împotriva Iranului

Israelul AMENINȚĂ cu noi atacuri în Siria împotriva Iranului Recomandat

15 Aprilie 2018 - 

Israelul va continua „să acţioneze” împotriva Iranului în Siria, au avertizat duminică doi miniştri israelieni, după aproape o săptămână de la un atac atribuit statului evreu şi care a costat viaţa a şapte iranieni în ţara vecină cuprinsă de război.

Teheranul, inamic declarat al Israelului, este unul dintre principalii aliaţi ai lui Bashar Al-Assad în conflictul din Siria şi a avut un rol important în recentele victorii ale trupelor guvernamentale, relatează Agerpres, care citează AFP.

„Vom continua să acţionăm împotriva unei implantări militare a Iranului în Siria care constituie o ameninţare pentru securitatea Israelului”, a avertizat Gilad Erdan, ministru al securităţii interne şi membru al cabinetului restrâns, la radioul militar.

Ministrul educaţiei Naftali Bennett, şi el membru al cabinetului israelian restrâns, a afirmat la rândul său că Israelul îşi rezervă „o libertate de acţiune totală”.

„Nu-i vom permite Iranului să se implanteze în Siria. Frontiera noastră de nord nu poate deveni un loc de joacă pentru Bashar Al-Assad (preşedintele sirian)”, a adăugat el.

Două ţări se află la graniţa de nord a Israelului, Siria şi Liban, unde este activă mişcarea şiită libaneză Hezbollah, un alt inamic al statului evreu.

sursa: România Liberă

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu