Evenimentul zilei

Dum09152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe VIDEO// India: Cel puţin 41 de morţi în urma mai multor furtuni puternice

VIDEO// India: Cel puţin 41 de morţi în urma mai multor furtuni puternice

14 Mai 2018 - 

Cel puţin 41 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma mai multor furtuni produse duminică în nordul Indiei.

Media

În statul Uttar Pradesh, cel puţin 18 persoane au decedat din cauza vântului puternic ce a provocat prăbuşirea zidurilor mai multor case, a doborât stâlpi de electricitate şi a desţelenit copaci, conform autorităţile citate de AFP, relatează Agerpres. Aceste decese au avut loc la zece zile după o furtună care a provocat moartea a peste 130 de persoane în aceeaşi zonă.

Alte douăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunilor puternice care au lovit duminică Bengalul de Vest, iar unsprezece locuitori au murit după ce au fost loviţi de fulgere în Andhra Pradesh şi în New Delhi unde rafalele de vânt care au depăşit 100 de kilometri la oră au provocat devierea a 70 de zboruri, potrivit autorităţilor.

Aeroportul Internaţional Indira Gandhi a fost închis timp de peste două ore din cauza vântului. De asemenea, intemperiile au perturbat traficul rutier şi feroviar, iar în capitală mii de călători au rămas blocaţi în staţiile de metrou, informează Xinhua.

Autorităţile locale din Uttar Pradesh au sfătuit locuitorii să rămână în case, în clădiri din beton, şi să evite deplasarea în preajma copacilor, a transformatoarelor şi a stâlpilor de electricitate în timpul intemperiilor.

Lasă un comentariu