Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Rusia, pusă la zid de comunitatea internațională după inaugurarea controversatului Pod al Crimeii

Rusia, pusă la zid de comunitatea internațională după inaugurarea controversatului Pod al Crimeii Recomandat

16 Mai 2018 - 

Statele Unite au „condamnat” marţi inaugurarea de către preşedintele rus, Vladimir Putin, a podului care leagă Crimeea de Rusia, considerat ca o tentativă a Moscovei de a-şi „consolida anexarea ilegală" a acestui teritoriu „care face parte din Ucraina", relatează AFP, citată de Agerpres.

„Construcţia podului de către Rusia ne reaminteşte dorinţa persistentă a Rusiei de a ignora legile internaţionale", a denunţat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, într-un comunicat.

„Ne afirmăm încă o dată ataşamentul faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a spus ea. Toate sancţiunile americane legate de anexarea Crimeii, inclusiv cele vizând persoane şi entităţi implicate în şantierul podului, „vor rămâne în vigoare atât timp cât Rusia nu a retrocedat Ucrainei controlul peninsulei", a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Podul, un şantier uriaş şi foarte simbolic, urmărind să reducă izolarea peninsulei anexate de Moscova în 2014, a fost inaugurat marţi de Vladimir Putin la volanul unui camion portocaliu.

Premierul ucrainean, Volodimir Groisman, a acuzat marţi Moscova că a „încălcat dreptul internaţional'' inaugurând Podul Crimeei.

„Ocupantul rus continuă să încalce dreptul internaţional'', a afirmat el. „Rusia va plăti scump pentru aceasta. Nu este vorba de bani, ci de justiţie, pentru care luptăm şi care va triumfa”' în cele din urmă, a spus în continuare şeful guvernului ucrainean, scrie digi24.ro.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu