Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe VIDEO// Facebook a închis peste 580 de milioane de conturi false la începutul anului 2018

VIDEO// Facebook a închis peste 580 de milioane de conturi false la începutul anului 2018

16 Mai 2018 - 

În primele trei luni ale anului, Facebook a blocat 583 de milioane de conturi false la scurt timp după ce acestea au fost înregistrate. Alături de aceste veşti, compania a mai oferit câteva statistici interesante despre modul în care conţinutul a fost moderat în primul trimestru din 2018.

Media

3 sau 4% din totalul utilizatorilor de Facebook activi înseamnă că aproximativ 66 de milioane de conturi false încă sunt active, iar Facebook îşi îmbunătăţeşte constant uneltele pentru a le detecta şi elimina de pe platformă, relatează go4it.ro. Totuşi, majoritatea conturilor false închise au fost detectate cu ajutorul algoritmilor de inteligenţă artificială (AI), care au prins acţiunile dubioase la doar câteva minute după înregistrare. 

Punând numărul de 583 de milioane în context, în primele trei luni ale anului 2018, în fiecare zi au fost înregistrate, în medie, 6,5 milioane de conturi false. Pe lângă cele pe care le-a închis, Facebook blochează multe alte milioane de conturi înainte ca acestea să termine procesul de înscriere.

De asemenea, sistemul de AI a început să fie foarte eficient în detectarea spam-ului. În aceeaşi perioadă, Facebook a blocat aproape 837 de milioane de postări „spam” şi a ataşat un avertisment sau eliminat 30 de milioane de postări care conţineau violenţă explicită, propagandă teroristă sau mesaje rasiste. În 85,6% din cazuri, Facebook se laudă că a eliminat conţinutul nedorit înainte ca acesta să fie raportat de către utilizatori.

Facebook a promis mai multă transparenţă după scandalul Cambridge Analytica, iar acest raport este doar primul astfel de document trimestrial pe care compania promite să le publice de acum înainte.

Lasă un comentariu