Evenimentul zilei

Vi05242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe CEL mai atractiv oraș european pentru investitorii străini

CEL mai atractiv oraș european pentru investitorii străini

11 Iunie 2018 - 

Un studiu efectuat în rândul a 502 companii, dat luni publicităţii de IBM şi Ernst & Young (EY), arată că, anul trecut, Paris a fost, pentru prima dată din 2003, cel mai atractiv oraş european pentru investitori, depăşind Londra, afectată de perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit). 

 

Capitala Franţei este pe primul loc pentru investiţii directe externe, cu 37% din afaceri, transmite Bloomberg, citat de Agerpres. Plecarea Regatului Unit din UE şi alegerea preşedintelui francez Emmanuel Macron au fost două motive pentru care Parisul a depăşit Londra pentru prima dată de când EY a început publicarea studiului, în 2003.

Topul celor mai atractive oraşe europene pentru investitori este alcătuit din: Paris, Londra, Berlin, Frankfurt, Munchen, Amsterdam şi Bruxelles.

Paris, Frankfurt, Amsterdam şi Dublin sunt principalii beneficiari ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, în special în sectorul serviciilor financiare. În topul celor mai favorizate 15 oraşe europene de către investitorii străini, Germania are patru oraşe: Berlin, Frankfurt, Munchen şi Hamburg. 

Lasă un comentariu