Evenimentul zilei

Joi05232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe China, principala aliată a Coreei de Nord, a salutat summitul de la Singapore

China, principala aliată a Coreei de Nord, a salutat summitul de la Singapore

12 Iunie 2018 - 

"Astăzi, faptul că cei mai înalţi lideri ai celor două ţări au luat loc unul lângă altul pentru negocieri de la egal la egal are o semnificaţie importantă şi constituie începutul unei noi istorii", a declarat în faţa presei ministrul chinez al afacerilor externe, Wang Yi.

La Beijing, Wang a pledat pentru o "denuclearizare totală", după cum cer şi Statele Unite. "În acelaşi timp, trebuie să existe un proces de pace pentru peninsulă (coreeană), pentru a rezolva îngrijorările rezonabile ale Coreei de Nord în materie de securitate", a subliniat ministrul chinez.
"Nimeni nu se poate îndoi de rolul important şi absolut unic pe care l-a jucat China. Iar acest rol va continua", a promis oficialul chinez.
China a aplicat în ultimii ani sancţiuni internaţionale pentru a-şi convinge aliatul să-şi abandoneze programul nuclear, provocând furia Phenianului. Însă cele două ţări s-au reapropiat recent, Kim Jong Un efectuând două vizite în China de la începutul anului, primele sale călătorii în străinătate după ce a preluat puterea, în 2011.

Lasă un comentariu