Evenimentul zilei

Joi01242019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Trump-Kim o schimbare radicală în relaţiile bilaterale

Trump-Kim o schimbare radicală în relaţiile bilaterale

13 Iunie 2018 - 

Presa nord-coreeană a scris și că lierul nord-coreean Kim Jong-un l-a invitat pe preşedintele american Donald Trump, în cadrul întâlnirii lor din Singapore, să efectueze o vizită la Phenian, iar el a acceptat la rândul său invitaţia de a merge în Statele Unite. “Kim Jong Un l-a invitat pe Trump să efectueze o vizită la Phenian într-un moment potrivit, iar Trump l-a invitat pe Kim Jong Un în Statele Unite”, a indicat agenţia oficială KCNA.

Jurnaliștii de la agenția din Phenian au scris că “Cei doi lideri au acceptat cu plăcere invitaţiile reciproce, convinşi fiind că aceasta va reprezenta o altă ocazie importantă pentru o îmbunătăţire a relaţiilor dintre cele două ţări”.
Summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un. Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-a întâlnit marți, 12 iunie, cu dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un. Cei doi lideri au purtat o discuție privată, care a durat circa 40 de minute, iar apoi o a doua, în prezența echipelor de consilieri. La finalul discuțiilor, Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document. Președintele american a vorbit despre relații foarte bune cu liderul de la Phenian și a spus că denuclearizarea Coreei de Nord „va începe curând”.

Lasă un comentariu