Evenimentul zilei

Sam01252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit la Amman, cu regele iordanian Abdullah al II-lea

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit la Amman, cu regele iordanian Abdullah al II-lea

19 Iunie 2018 - 

Vizita lui Netanyahu a fost una din puţinele sale deplasări în Iordania, una din cele două ţări arabe, alături de Egipt, care au încheiat pacea cu Israel.

Regele Abdullah al II-lea a reiterat ''necesitatea de a face să avanseze eforturile în vederea unei reglementări a conflictului israeliano-palestinian pe baza soluţiei cu două state'', ce înseamnă crearea unui stat palestinian care să coexiste cu Israel, a precizat comunicatul.
La Ierusalim, un comunicat emis de biroul de presă al lui Netanyahu precizează că scurta întrevedere a avut loc la Amman şi a vizat chestiunea Ierusalimului, una din cele mai spinoase ale conflictului israeliano-palestinian.
Iordania, aliat al Statelor Unite, este un actor istoric în procesul de pace, dar şi gardianul locurilor sfinte musulmane din Ierusalimul de Est. Regele Iordaniei este considerat o voce moderată în regiune.
Întâlnirea de la Amman a avut loc în săptămâna în care Jared Kushner, consilier special şi ginerele preşedintelui american Donald Trump, şi Jason Greenblatt, trimisul special al SUA în Orientul Mijlociu, sunt aşteptaţi în regiune pentru discuţii privind pacea în Orientul Mijlociu şi criza umanitară din Fâşia Gaza.
Potrivit presei israeliene, Kushner ar putea prezenta planul de pace al lui Trump pentru Israel şi palestinieni.

Lasă un comentariu