Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Jeremy Hunt, noul ministru de externe britanic se aşteaptă la dezbateri aprinse în parlament

Jeremy Hunt, noul ministru de externe britanic se aşteaptă la dezbateri aprinse în parlament

12 Iulie 2018 - 

Noul ministru de externe britanic, Jeremy Hunt, a apreciat joi că dezbaterea din parlament privind politica guvernului de la Londra referitoare la Brexit va fi una aprinsă, dar ea va oferi o bază de discuţii pentru ca negocierile cu Uniunea Europeană să avanseze, transmite Reuters.

''Veţi avea dezbateri foarte, foarte aprinse într-o situaţie ca aceasta. Aceasta este una dintre cele mai importante decizii pe care am luat-o ca ţară în viaţa noastră politică, aşa încât va fi o discuţie aprinsă, dar prim-ministrul a găsit o modalitate de a avansa'', a declarat Hunt la Bruxelles, unde participă la summitul NATO.
La rândul său, noul ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab, şi-a exprimat speranţa că documentul care va fi publicat în curând de executivul de la Londra le va da noi asigurări celor din Uniunea Europeană care au temeri legate de Brexit.
Raab a adăugat că va discuta telefonic în cursul zilei de joi cu negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, iar săptămâna viitoare se va deplasa la Bruxelles.
Michel Barnier a anunţat marţi că negocierile privind Brexit-ul vor fi reluate luni, cum este prevăzut, cu noul negociator britanic numit de premierul britanic Theresa May.
Boris Johnson a demisionat luni din funcţia de ministru de externe al Marii Britanii, decizia sa survenind după cea a fostului ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce premierul May obţinuse acordul miniştrilor săi pentru strategia de ieşire a ţării sale din UE.

Lasă un comentariu