Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Alertă de grad zero: Întâlnire de urgență NATO în urma declarațiilor lui Trump

Alertă de grad zero: Întâlnire de urgență NATO în urma declarațiilor lui Trump

12 Iulie 2018 - 

Membrii NATO au convocat o întâlnire de urgență în urma unor rapoarte contradictorii în care Donald Trump amenință că va scoate SUA din alianță.

Într-o conferință de presă, președintele american a declarat că este totuși mulțumit de angajamentul membrilor de a crește cheltuielile. El a spus că aliații din NATO erau probabil îngrijorați pentru că SUA nu fusese tratată corect, dar acum a început să fie.

„Țările vor începe să-și asume angajamentele... Le-am spus că sunt extrem de nemulțumit de ceea ce se întâmplă și acum și-au îmbunătățit substanțial angajamentele”, a afirmat Trump.

Summit-ul NATO de la Bruxelles este dat peste cap de conflictul dintre Donald Trump și Angela Merkel. Ambii lideri şi-au anulat întâlnirile bilaterale după ce președintele american i-a reproșat cancelarului german că țara sa este prizoniera Rusiei.

Joi ar fi trebuit să se discute un program al NATO care include şi partenerii alianţei însă aceştia au fost rugaţi să părăsească sala pentru a discuta despre tensiunile dintre Germania şi SUA.

La întâlnirea dintre șefii de stat și de guvern, discuțiile cu partenerii din Georgia au fost întrerupte, reprezentanții au fost dați afară, iar Germania a cerut o discuție între aliați în legătură cu discuțiile de ieri nelămurite între SUA și Germania. Afirmațiile făcute de Trump la adresa Germaniei nu s-au netezit, asperitățile sunt în continuare, deși a existat o întâlnire bilaterală. Merkel a cerut încă o discuție pentru azi între aliați pentru lămurirea acuzațiilor aduse de SUA, a modului prin care Donald Trump pune problema, în special, în privința bugetului pentru apărarea statelor NATO, dar și a chestiunii despre conducta de gaz pe care Germania vrea să o construiască pentru alimentarea cu gaz din Rusia, scrie antena3.ro.

 

 

Lasă un comentariu