Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Ursula von der Leyen se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu

Ursula von der Leyen se opune reintroducerii serviciului militar obligatoriu

12 August 2018 - 

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că îşi menţine opoziţia faţă de reintroducerea unui serviciu naţional civil sau militar în Germania, în pofida sprijinului politic şi popular în creştere în favoarea acestei idei, transmite duminică dpa.

'Astăzi este vorba tot mai mult despre atacuri cibernetice, războaie hibride, ameninţări asimetrice din partea teroriştilor sau despre stabilizarea unor state în pericol, precum Mali sau Irak, pentru ca acesta să nu coboare în haos, violenţe şi deplasări de populaţie', a declarat ministrul german pentru ediţia de duminică a tabloidului Bild.
Von der Leyen, care este membră a CDU, a menţionat că, deşi se opune reintroducerii serviciului militar, dezbaterea este totuşi importantă pentru că scoate în evidenţă valoarea înaltă a serviciului militar pentru Germania.
Conform cotidianului conservator Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), secretarul general al CDU intenţionează să propună în dezbatere reintroducerea serviciului militar, cu ocazia viitorului congres al formaţiunii, care va avea loc în decembrie, la Hamburg.
Ideea are parte însă şi de critici, experţi şi unii membri ai partidelor de stânga afirmând că o astfel de măsură ar putea să nu fie compatibilă cu constituţia Germaniei şi cu legislaţia Uniunii Europene.
La rândul său, Uniunea Creştin-Socială (CSU), aliata bavareză a CDU, a scos în evidenţă costurile reintroducerii oricărei forme de serviciu naţional, costuri care ar trebui acoperite dintr-un buget pentru apărare necesar modernizării armatei germane.

Lasă un comentariu