Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Statele Unite ale Americii au cerut Marii Britanii să renunţe la sprijinul faţă de acordul nuclear cu Iran

Statele Unite ale Americii au cerut Marii Britanii să renunţe la sprijinul faţă de acordul nuclear cu Iran

12 August 2018 - 

Statele Unite ale Americii au cerut duminică Marii Britanii să renunţe la sprijinul faţă de acordul nuclear din 2015 cu Iran şi să îşi unească forţele cu Washingtonul pentru a contracara ameninţarea globală pe care acesta consideră că o reprezintă Teheranul, transmite Reuters.

În pofida opoziţiei aliaţilor europeni, preşedintele american Donald Trump a retras în luna mai Statele Unite din acordul nuclear încheiat între marile puteri şi Teheran. De atunci, Marea Britanie, Franţa şi Germania încearcă să menţină acordul în viaţă, în timp ce SUA au pregătit noi sancţiuni, insistând că este nevoie de o înţelegere mai vastă şi mai echilibrată.
'Până acum, America măreşte presiunea şi vrem Marea Britanie de partea noastră', a scris ambasadorul SUA la Londra, Woody Johnson, în publicaţia Sunday Telegraph.
Britanii să îşi folosească forţa şi influenţa diplomatice considerabile şi să ni se alăture în efortul global concertat pe care îl conducem pentru un acord cu adevărat cuprinzător', a adăugat ambasadorul american.
Solicitat de comenteze articolul ambasadorului SUA, Ministerul de Externe britanic a indicat spre declaraţiile secretarului de stat pentru Orientul Mijlociu, Alistair Burt, care a exclus săptămâna trecută ca Londra să meargă alături de Washington.
Burt a subliniat că acordul este o componentă importantă a securităţii regionale şi că, împreună cu Uniunea Europeană, guvernul de la Londra încearcă să protejeze companiile britanice de sancţiunile americane impuse pentru contractele cu Iranul.
Marea Britanie rămâne deschisă pentru discuţii cu Statele Unite în privinţa modului de abordare a îngrijorărilor legate de Iran, a indicat responsabilul.

Lasă un comentariu