Evenimentul zilei

Lun05272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Liderul nord-coreean Kim Jong Un consideră că relaţiile dintre China şi ţara sa sunt ''speciale''

Liderul nord-coreean Kim Jong Un consideră că relaţiile dintre China şi ţara sa sunt ''speciale''

10 Septembrie 2018 - 

Declaraţiile lui Kim Jong Un către oficialul chinez, difuzate de agenţia nord-coreeană KCNA, par să sugereze că el doreşte să reia şi să promoveze negocierile cu preşedintele american Donald Trump privind denuclearizarea, cu sprijinul Chinei, pentru a obţine garanţii de securitate din partea Washingtonului.

 

Liderii chinez şi nord-coreean ''trebuie să dezvolte mai ferm şi profund relaţiile speciale şi solide dintre RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) şi China, pe care nu le poate afecta nimeni'', i-a declarat Kim Jong Un lui Li Zhanshu duminică la Phenian.

Li Zhanshu i-a transmis lui Kim Jong Un o scrisoare din partea preşedintelui Chinei, Xi Jinping. El a sosit la Phenian duminică pentru a asista la evenimentele organizate cu ocazia marcării a 70 de ani de la înfiinţarea Coreii de Nord. Este pentru prima dată din 2015 când un membru al Comitetului Politic Permanent al Chinei vizitează Coreea de Nord.

Televiziunea oficială nord-coreeană a transmis o paradă militară înregistrată, desfăşurată la Phenian duminică, pentru a marca aniversarea. În cursul defilării nu au fost prezentate rachetele balistice intercontinentale nord-coreene care pot atinge SUA. Kim s-a abţinut aparent să-l provoace pe Trump, în scopul reluării convorbirilor privind denuclearizarea, sunt de părere experţi străini, notează agenţia japoneză de presă.

 

Lasă un comentariu