Evenimentul zilei

Lun04222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Submersibilul Dosan Ahn Chang-ho, este primul submarin echipat cu rachete lansat la apă de Coreea de Sud

Submersibilul Dosan Ahn Chang-ho, este primul submarin echipat cu rachete lansat la apă de Coreea de Sud

14 Septembrie 2018 - 

Coreea de Sud a inaugurat vineri primul său submarin de atac capabil să lanseze rachete de croazieră şi rachete balistice, în pofida dezgheţului în curs de desfăşurare cu Coreea de Nord, ţară care depune eforturi să se doteze cu arme nucleare, potrivit Yonhap şi Belga.

Este un 'salt înainte' pentru industria de apărare sud-coreeană, a declarat preşedintele Moon Jae-in la ceremonia de lansare a submarinului la şantierul naval Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (insula Geoje), unde acesta a fost proiectat şi construit.
Liderul de la Seul a îndemnat vineri la intensificarea eforturilor pentru reformarea armatei şi consolidarea capacităţilor militare ale ţării, insistând că pacea permanentă necesită mijloace pentru a o apăra, potrivit Yonhap.
Apelul său intervine în contextul în care Moon Jae-in are programată o vizită săptămâna viitoare în Coreea de Nord pentru al treilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.
'Ne-am angajat într-o mare călătorie spre denuclearizarea Peninsulei Coreene', a adăugat Moon. 'Dar pacea nu vine în mod automat. Pacea se apără prin mijloace de putere, aceasta este strategia de securitate de neclintit a acestui guvern', a subliniat preşedintele sud-coreean, citat de Yonhap.
Submarinul Dosan Ahn Chang este primul submarin de clasă mijlocie din cadrul marinei sud-coreene şi a fost construit utilizându-se o combinaţie de tehnologii de vârf, se menţionează într-un comunicat al forţelor navale ale Coreei de Sud. 'Acesta reprezintă un sistem naţional de arme strategic, capabil să răspundă tuturor ameninţărilor şi care va contribui la consolidarea capacităţilor de apărare ale marinei', se mai spune în comunicat.

Lasă un comentariu