Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Vladimir Elcenko, a denunţat de la tribuna ONU militarizarea fără precedent a Crimeii de către Rusia

Vladimir Elcenko, a denunţat de la tribuna ONU militarizarea fără precedent a Crimeii de către Rusia

10 Octombrie 2018 - 

'Ocuparea şi, apoi, militarizarea Crimeii au importante implicaţii în materie de securitate pe termen lung nu numai în regiunea Mării Negre, ci şi în Europa de Sud pe ansamblu, precum şi în regiunea Africii de Nord şi a Orientului Mijlociu. Evenimentele actuale din Siria reprezintă o dovadă convingătoare în acest sens', a declarat diplomatul ucrainean, referindu-se la sprijinul acordat de Moscova regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Peninsula anexată de Federaţia Rusă, plină cu trupe şi arme, reprezintă o ameninţare majoră pentru întreaga lume, a insistat el.
Moscova a ales calea escaladării, a extinderii şi aprofundării agresiunii, a apreciat reprezentantul permanent al Ucrainei la Naţiunile Unite, calificând drept 'fără precedent' gradul de militarizare a peninsulei Crimeea.
'Desfăşurarea a numeroase exerciţii militare în Crimeea şi în jurul ei demonstrează politica agresivă a Rusiei atât faţă de Ucraina, cât şi faţă de alte ţări din bazinul Mării Negre. Militarizarea constantă a Mării Azov reprezintă un alt motiv de îngrijorare' pentru Kiev, a subliniat Ielcenko, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.
Rusia a desfăşurat în septembrie în Crimeea un al treilea divizion - subunitate - de rachete mobile sol-aer S-400 Triumf, lângă Evpatoria, pe coasta vestică a peninsulei, ceea ce îi permite să monitorizeze zona de vest a Mării Negre, pe o rază de 600 km, acest sistem având o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km, aminteşte Zerkalo nedeli.
Potrivit presei, Rusia va putea astfel monitoriza zona dintre Bosfor şi Odesa şi părţi din Turcia, Bulgaria, România, Republica Moldova şi Ucraina.
Tot atunci, agenţia de presă RIA Novosti dezvăluia că un al patrulea divizion va fi desfăşurat în curând în Crimeea, în apropiere de localitatea Djankoe.

Lasă un comentariu