Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că UE își ascunde relațiile strânse cu Rusia

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că UE își ascunde relațiile strânse cu Rusia

12 Octombrie 2018 - 

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, consideră că toate acuzațiile ale UE în adresa Budapestei cu privire la o apropiere prea mare de Rusia sunt lipsite de temei. Declarația a fost făcută într-un interviu oferit publicației Der Standard.

Potrivit lui, Uniunea Europeană menține relații mult mai strânse cu Rusia, însă asсunde acest lucru. Drept confirmare acesta a dat drept exemplu întâlnirile cancelarului Austriei, Sebastian Kurz, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a avut loc de patru ori în acest an.
În afară de aceasta, el a menționat și multiplele discuții telefonice între președinții Rusiei și Franței, precum și vizita lui Emmanuel Macron la Forumul Economic din Sankt Petersburg. De asemenea, el a mai adăugat că a fost surprins când la negocierile legate de domeniul energetic la Moscova "la masa de onoare în jurul lui Putin" a văzut patru șefi ai celor mai mari companii energetice din Europa de Vest.
"Iată de ce mă simt epuizat de maniera în care este prezentată Ungaria. Europa Occidentală menține relații mult mai strânse cu Rusia decât noi. Diferența este că ei încearcă să ascundă marile afaceri prin intermediul unor divergențe superficiale", a declarat Peter Szijjarto.

Lasă un comentariu