Evenimentul zilei

Ma04232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe La Paris va avea loc Centenarul Armistiţiului şi pentru Forumul Păcii, sâmbătă şi duminică, la care vor lua parte numeroşi şefi de stat

La Paris va avea loc Centenarul Armistiţiului şi pentru Forumul Păcii, sâmbătă şi duminică, la care vor lua parte numeroşi şefi de stat

09 Noiembrie 2018 - 

'Parisul va primi 98 de delegaţii străine, 72 de şefi de stat sau de guvern atât pentru ceremoniile de marcare a sfârşitului Primului Război Mondial, cât şi pentru Forumul Păcii', a declarat ministrul francez de interne Christophe Castaner, transmite AFP.

El a precizat că 'aproape 10.000 de membri ai forţelor de securitate vor fi mobilizaţi pentru a securiza întregul dispozitiv: locurile unde se vor aduna autorităţile (...) precum şi pe cele unde s-ar putea strânge manifestanţi'.
Ministrul s-a declarat 'senin şi încrezător', subliniind încă că trebuie păstrată 'vigilenţă extremă' în faţa 'riscului terorist' şi celui al 'mişcării radicale'.
Perimetre de securitate şi măsuri de control vor fi instituite în jurul diferitelor obiective unde se vor desfăşura ceremoniile, a indicat prefectura Parisului.
Măsuri similare vor fi luate şi în jurul Muzeului d'Orsay, care va găzdui sâmbătă seară un dineu oferit de preşedintele francez Emmanuel Macron în onoarea celor 72 de şefi de stat şi de guvern, precum şi în jurul Filarmonicii, în nordul Parisului, unde va avea loc un concert pentru membrii delegaţiilor străine.
O manifestaţie împotriva venirii preşedintelui american Donald Trump a fost autorizată să aibă loc în Piaţa Republicii duminică, de la ora locală 14:00, la care sunt aşteptate mai multe mii de persoane, a informat prefectura, care se pregăteşte pentru 'riscul ca adunarea să degenereze'.
Liderul american nu va participa duminică la Forumul Păcii, spre deosebire de omologul său rus Vladimir Putin, au indicat joi organizatorii evenimentului.
În Franţa au fost arestaţi marţi şase simpatizanţi ai extremei drepte, care, potrivit unor surse apropiate anchetei, pregăteau un plan de acţiune violentă împotriva preşedintelui Emmanuel Macron.

Lasă un comentariu