Evenimentul zilei

Dum05262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, şi-a apărat reforma care înăspreşte reglementările în materie de azil

Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, şi-a apărat reforma care înăspreşte reglementările în materie de azil

05 Decembrie 2018 - 

În ultimele zile s-au înmulţit relatările despre zeci de migranţi, printre care şi o fetiţă de numai 5 luni, daţi afară din centrele de primire în urma reformei lui Salvini.

'Mii de imigranţi găzduiţi în centre vor fi aruncaţi afară pe străzi, (inclusiv) sute în Milano', a declarat duminică comisarul pentru politici sociale al municipalităţii, Pierfrancesco Majorino.
Aceasta se întâmplă pentru că aşa-numitele 'permise umanitare', pe care reforma lui Slavini practic le-a desfiinţat, nu mai beneficiază de sprijin din fonduri publice.
Avocaţi specializaţi în drepturile omului şi alţi activişti au publicat documente oficiale ce arată că responsabililor centrelor de primire li s-a cerut să-i dea afară pe posesorii de 'permise umanitare'.
Cotidianul de opoziţie La Repubblica a relatat că până la 40.000 de migranţi ar putea fi vizaţi de aceste măsuri, dar experţii sunt de părere că numărul real este greu de estimat.
'Dacă vorbim despre oameni care riscă să ajungă pe străzi pe termen lung, numărul ar putea fi corect. Nu şi dacă vorbim de ziua de mâine', consideră Matteo Villa, cercetător la institutul ISPI, citat de dpa.
'Permisele umanitare' erau acordate persoanelor care nu erau eligibile pentru azil, dar primeau drept de şedere în Italia.

Lasă un comentariu