Evenimentul zilei

Ma08042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe PANICĂ în Rusia. „EXTRATEREȘTRII au DĂRÂMAT dealul!” Scandal cu autoritățile, care spun că a fost meteorit, nu OZN / VIDEO

PANICĂ în Rusia. „EXTRATEREȘTRII au DĂRÂMAT dealul!” Scandal cu autoritățile, care spun că a fost meteorit, nu OZN / VIDEO

29 Decembrie 2018 - 

    Dilemă în regiunea Habarovsk, în Orientul Îndepărtat al Rusiei. Un deal enorm a luat-o la vale, blocând mai multe rute de acces din zonă. Localnicii vorbesc acum despre prăbușirea unui OZN, în timp ce oamenii de știință susțin că totul a fost cauzat de căderea unui meteorit.

Media

Anton Ivanov și Alexander Makan, doi vânători din regiunea Habrovsk din Rusia, au descoperit cum un deal a luat-o la vale, fapt care a apus pe jar autoritățile și localnicii. Deși cei din urmă susțin că acest lucru se datorează prăbușirii unui OZN, oamenii de știință dau vina pe prăbușirea unui meteorit.

Cei doi vânători au declarant pentru The Siberian Timesc că ”în aer se simțea un miros puternic de hidrogen sulfurat, iar în unele porțiuni de pe malul râului Bureya gheața arăta de parcă apa ar fi fiert”.
Prăbușirea OZN-ului sau a meteoritului, a provocat o alunecare de teren din satul Chekunda, fapt ce a deviat cursul râului Bureya, un afluent al fluviului Amur, care separă China de Rusia, crescând pericolul de inundații în zonă. Alexei Maslov susține că nu a primit nicio informare legată de efectuarea vreunui test cu rachetă în regiune și că nu are cum să fie ceva făcut de mâna omului.
„Un obiect a intrat într-un unghi ascuțit și a discolat dealul, revărsându-l în râu. Nu este clar ce a fost, dacă vorbim sau nu de explozia unei rachete”, a explicat Alexei Maslov, șeful raionului Verkhnebureinsky, citat de The Siberian Times.
Pe de altă parte, expertul în praf cosmic al Școlii de Științe Naturale din cadrul Universității Federale a Orientului Îndepărtat din Rusia, consideră că prăbușirea dealului a fost produsă de un meteorit care a trecut neobservat pe cer. „Localnicii au văzut o undă de explozie, deci versiunea căderii unui meteorit trebuie clarificată. Dacă este posibil să găsim prin jur fragmente de metorit? E o chestiune de noroc”, a explicat Evgheni Zubko

Alexei Makhinov, Directorul regional al Societății Geografice Rusești, este în schimb de altă părere. ”Alunecarea dealului a fost provocată de activitatea seismică din Habarovsk”, a declarant Alexei Makhinov.
Autoritățile ajutați de oamenii de știință continuă investigațiile.

Lasă un comentariu