Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe O furtună de zăpadă majoră a afectat sever sudul Germaniei

O furtună de zăpadă majoră a afectat sever sudul Germaniei

10 Ianuarie 2019 - 

Sute de şoferi au fost nevoiţi să îşi petreacă noaptea în vehicule după ce au rămas blocaţi pe o autostradă din sudul Germaniei, în contextul în care o furtună de zăpadă majoră a afectat sever regiunea, informează DPA.

Şoferii au rămas blocaţi între ora 20:00 miercuri (19.00 GMT) şi ora 5.00 a.m a zilei de joi. Potrivit poliţiei, problemele de trafic au fost exacerbate de faptul că mai multe camioane au derapat pe autostradă şi au blocat traficul pe o întindere de 35 de kilometri.
Poliţia, echipajele de urgenţă şi voluntarii au dat curs apelurilor autorităţilor şi au distribuit pături şi mâncare celor rămaşi blocaţi.
Nici cei care au ales călătoria cu trenul nu au fost scutiţi de probleme în condiţiile în care traficul feroviar este întrerupt într-o mare parte a sudului ţării.
Zeci de centimetri de zăpadă au căzut deja în regiune, iar serviciul meteorologic a avertizat că va continua să ningă până la mijlocul săptămânii viitoare.
Căderile importante de zăpadă au dus la prăbuşirea a numeroşi copaci, blocând mai multe drumuri de acces şi lăsând fără alimente unele comunităţi.
Autorităţile au avertizat de asemenea asupra riscurilor de avalanşe, iar cele mai multe şcoli sunt închise.

Lasă un comentariu