Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Angela Merkel:Uniunea Europeană trebuie să fie unită în fața Chinei, Rusia și SUA

Angela Merkel:Uniunea Europeană trebuie să fie unită în fața Chinei, Rusia și SUA

16 Mai 2019 - 

Europa trebuie să fie unită pentru a lua o poziţie fermă în faţa provocărilor impuse cele trei rivale la nivel global – China, Rusia şi SUA – consideră cancelarul german Angela Merkel, relatează The Guardian.

 

Într-un interviu acordat Suddeutsche Zeitung distribuit şi preluat de The Guardian, Merkel a afirmat că Europa trebuie să fie unită.

„Nu încape îndoială că Europa trebuie să se repoziţioneze într-o lume schimbată. Vechile certitudini de după război nu se mai aplică”, a afirmat Merkel în biroul ei de la Berlin.

Ea a adăugat: „Ei (China, Rusia şi SUA) ne forţează, în repetate rânduri, să găsim o poziţie comună. Acest lucru este dificil de multe ori având în vedere interesele noastre diferite. Însă facem acest lucru – gândiţi-vă, de exemplu, la politica noastră cu privire la conflictul din Ucraina”.

De asemenea, Merkel consideră că Brexitul este cel mai important moment european din ultimii ani, însă acum mingea este în terenul britanicilor: „Pentru ca Marea Britanie să părăsească UE, trebuie să existe o majoritate parlamentară în Londra în favoarea a ceva, nu doar împotriva”.

Ea a recunoscut pericolul populismului care este în creştere în Europa şi a precizat că blocul de centru-dreapta din care face parte nu va fi niciodată deschis pentru populişti de extremă-dreapta precum Matteo Salvini.

Lasă un comentariu