Evenimentul zilei

Joi09192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Vicepremierul italian Matteo Salvini, pregătit să lucreze cu Merkel şi Macron pentru a ''revoluţiona'' UE

Vicepremierul italian Matteo Salvini, pregătit să lucreze cu Merkel şi Macron pentru a ''revoluţiona'' UE

24 Mai 2019 - 

Vicepremierul italian Matteo Salvini a reiterat vineri promisiunea de a revoluţiona Uniunea Europeană, afirmând că ar lucra ''chiar'' şi cu liderii Franţei şi Germaniei pentru a atinge acest obiectiv, transmite dpa.

În calitate de lider al partidului Liga, Matteo Salvini a făcut demersuri pentru a crea o nouă alianţă paneuropeană de dreapta, populistă, pentru a schimba status-quo-ul politic din Uniunea Europeană.
''Dacă este necesar, voi rezona chiar şi cu (cancelarul german Angela) Merkel şi (preşedintele francez Emmanuel) Macron'', a declarat Salvini într-un interviu pentru RTL.
''Nu pot spune 'Pot lucra cu aceştia şi nu cu aceia'. Lucrez cu toată lumea. Evident, Europa pe care vreau să o schimb este Europa lui Merkel şi Macron'', a adăugat el.
Matteo Salvini a făcut aceste comentarii în ultima zi a campaniei pentru alegerile europarlamentare, ce au loc duminică în Italia.
Planul de reformă a UE promovat de politicianul italian presupune reducerea substanţială a puterilor Bruxellesului în domenii precum disciplina bugetară, comerţul, agricultura şi reglementarea serviciilor bancare.
Într-un interviu separat acordat cotidianului La Stampa, liderul Ligii a spus că va avea aliaţi populişti din Marea Britanie, Olanda, Franţa, Germania şi altele.
''Avem o viziune comună cu ungurii şi polonezii, chiar dacă aparţinem unor familii (politice) diferite. Putem cu adevărat să revoluţionăm Europa'', a afirmat el.
Conform sondajelor de opinie, Liga ar urma să câştige alegerile europene din Italia. Totuşi, alianţa populistă a lui Salvini nu ar urma să aibă o majoritate la nivelul UE.

Lasă un comentariu