Evenimentul zilei

Sam09212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Vulcanul Agung din Bali a erupt din nou. Mai multe zboruri, anulate

Vulcanul Agung din Bali a erupt din nou. Mai multe zboruri, anulate

25 Mai 2019 - 

Vulcanul Muntele Agung din insula Bali a erupt din nou vineri seara, provocând anularea mai multor zboruri către şi dinspre Australia pe parcursul nopţii.

Muntele Agung a aruncat lavă şi pietre pe o distanţă de circa 3 kilometri, iar cenuşa provenită de la acesta a acoperit zeci de sate, au indicat responsabilii, precizând că pe moment nu a fost înregistrate victime, scrie Reuters, citat de Agerpres. Sâmbătă, zborurile companiilor Qantas Airways, JetStar şi Virgin Airlines operau normal.

Autorităţile aveau pregătite 50.000 de măşti, însă nivelul de alertă pentru vulcan a rămas neschimbat şi nu au existat evacuări.

La sfârşitul anului 2017, autorităţile au ridicat nivelul de alertă pentru Agung după o intensificare a activităţii sale, care a condus la evacuări şi la perturbarea traficului aerian. De atunci, nivelul de alertă a fost redus, însă vulcanul, situat în estul insulei Bali, a continuat să erupă intermitent, perturbând mai multe curse aeriene.

În 1963, o erupţie majoră a Muntelui Agung s-a soldat cu moartea a peste 1.000 de persoane şi distrugerea mai multor sate.

Insula Bali, renumită pentru plajele şi templele sale, atrage anual circa 5 milioane de vizitatori.

Lasă un comentariu