Evenimentul zilei

Lun10212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Jeremy Corbyn Liderul Partidului Laburist pledează pentru anticipate sau un nou referendum

Jeremy Corbyn Liderul Partidului Laburist pledează pentru anticipate sau un nou referendum

30 Mai 2019 - 

Liderul Partidului Laburist de opoziţie, Jeremy Corbyn, a afirmat că singura modalitate de a rezolva "criza Brexitului" este "întoarcerea la popor", organizând alegeri legislative anticipate sau un nou referendum.

Brexitul a fost amânat pentru 31 octombrie cel mai târziu, acordul de separare negociat cu Bruxellesul de premierul conservator Theresa May fiind deja respins de trei ori de deputaţii britanici, scrie Agerpres.
Eşecurile succesive au constrâns-o pe şefa conservatorilor să organizeze alegeri europene, înainte de a anunţa vineri demisia sa pentru cel mai târziu la 7 iunie, aproape la trei ani după referendumul care a decis ieşirea Regatului Unit din UE.
"Singura modalitate de a ieşi din criza Brexitului care sfâşie poporul nostru este întoarcerea la popor", a apreciat Jeremy Corbyn într-un comunicat dat publicităţii de Partidul Laburist după o întâlnire la Dublin cu premierul irlandez, Leo Varadkar.
Pentru Jeremy Corbyn, britanicii trebuie "să decidă viitorul ţării, fie cu prilejul alegerilor generale, fie în cursul unui vot privind orice acord (de ieşire din UE) aprobat de Parlament".

Lasă un comentariu