Evenimentul zilei

Lun08192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Președintele Ucrainei numește un apropiat al magnatului Kolomoiski la conducerea unor importante servicii de protecție

Președintele Ucrainei numește un apropiat al magnatului Kolomoiski la conducerea unor importante servicii de protecție

31 Mai 2019 - 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit la conducerea unui important serviciu de pază şi protecţie un om despre care Reuters a scris că are legături cu magnatul Ihor Kolomoiski, numire care scoate şi mai mult la iveală legăturile între cei doi, scrie vineri agenţia de presă britanică, citată de Agerpres

Maxim Doneţ a fost numit şef al echipei personale de gărzi de corp a preşedintelui Ucrainei, precum şi şef-adjunct al Departamentului de pază şi protecţie de stat, potrivit unui decret publicat pe site-ul web al preşedintelui joi seara.

Nu se oferă alte detalii şi nu se spune de ce anume a fost ales Doneţ pentru acest post. Purtătoarea de cuvânt a lui Zelenski nu a fost disponibilă pentru comentarii în acest sens, informează Reuters.

Săptămâna trecută, un avocat care are legături cu Kolomoiski, Andrii Bogdan, a fost numit şef al administraţiei prezidenţiale.

Actor de comedie fără experienţă politică, Zelenski a câştigat luna trecută alegerile prezidenţiale pe valul promisiunilor sale de a combate corupţia şi a pune capăt „politicilor curente”.

Însă, el se află în atenţie pentru relaţiile sale de afaceri cu Kolomoiski, care este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina şi care s-a aflat multă vreme în conflict cu autorităţile ucrainene în legătură cu controlul asupra PrivatBank, cel mai mare creditor din Ucraina.

Reuters a documentat anterior legăturile dintre Doneţ şi Kolomoiski şi a găsit fotografii de la şase ocazii diferite în care cei doi au fost surprinşi împreună. Niciunul dintre ei nu a făcut comentarii cu privire la legătura dintre ei.

Departamentul de pază şi protecţie de stat este angajat în protejarea înalţilor oficiali, inclusiv a premierului şi preşedintelui Parlamentului.

Bogdan a fost consilierul lui Kolomoiski când acesta era guvernator regional în 2014. El a fost unul dintre avocaţii lui Kolomoiski în procesul magnatului împotriva guvernului în legătură cu PrivatBank, pe care Kolomoiski a deţinut-o până în 2016. 

Lasă un comentariu