Evenimentul zilei

Dum07052020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Fostul ministru britanic de Externe, Boris Johnson, şi-a lansat luni candidatura pentru funcţia de premier al Marii Britan

Fostul ministru britanic de Externe, Boris Johnson, şi-a lansat luni candidatura pentru funcţia de premier al Marii Britan

03 Iunie 2019 - 

Fostul ministru britanic de Externe, Boris Johnson, şi-a lansat luni candidatura pentru funcţia de premier al Marii Britanii, afirmând că Brexit trebuie să aibă loc pe 31 octombrie cu sau fără un acord de ieşire, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Dacă voi câştiga eu, vom ieşi din UE, cu sau fără acord, pe 31 octombrie", a declarat acesta.
Theresa May a anunţat că va demisiona din funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său.
Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Lasă un comentariu