Evenimentul zilei

Mie11202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Atacurile din Golful Oman atribuite Iranului reprezintă o problemă mondială şi nu una americană

Atacurile din Golful Oman atribuite Iranului reprezintă o problemă mondială şi nu una americană

15 Iunie 2019 - 

Patrick Shanahan şeful Pentagonului:

''Avem o problemă internaţională acolo, în Orientul Mijlociu. Aceasta nu este o problemă americană'', a indicat ministrul american al apărării, făcând referire la atacurile comise joi împotriva a două petroliere în Golful Oman.
''Pentru mine, pentru (consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe John) Bolton şi pentru (secretarul de stat Mike) Pompeo prioritatea este crearea unui consens internaţional în vederea reglării acestei probleme internaţionale'', a adăugat Shanahan.
El a lăsat să se înţeleagă că Washingtonul ar putea consolida dispozitivul american al Comandamentului american în Orientul Mijlociu (Centcom).
La jumătatea lunii mai, Pentagonul a trimis în regiune o navă ce transporta vehicule militare, în special amfibii, şi o baterie de rachete Patriot.
Echipajele a două petroliere au fost evacuate joi de pe vasele lor în flăcări în Golful Oman, după ce petrolierele au fost ţinta unui atac, potrivit armatorului japonez al uneia din nave.
Acest incident, al doilea într-o lună în zona Golfului, o cale maritimă strategică, survine într-un moment de tensiune crescută între Teheran şi Washington, care a acuzat Iranul că s-ar fi aflat în spatele primului incident din luna mai.

Lasă un comentariu