Evenimentul zilei

Mie12112019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Salonului aeronautic de la Bourget a fost inaugurat de preşedintele franței Emmanuel Macron

Salonului aeronautic de la Bourget a fost inaugurat de preşedintele franței Emmanuel Macron

17 Iunie 2019 - 

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a inaugurat luni dimineaţa cea de-a 53-a ediţie a Salonului aeronautic de la Bourget, plasată sub semnul unui ambiţios proiect privind un viitor avion de luptă franco-german, relatează AFP.

Schimbările climatice şi problemele legate de securitate, alături de criza avionului vedetă al Boeing - 737 MAX - se vor afla pe agenda profesioniştilor din domeniul aeronautic, la cel mai mare târg internaţional din acest sector care se va încheia la 23 iunie.
Preşedintele Macron a venit la Bourget la bordul unui avion de alimentare al armatei franceze a aerului, A330 MRTT, înainte de a asista la o paradă aeriană la care au participat echipaje din Patrouille de France.
Şeful statului francez a asistat apoi la dezvăluirea unei machete la scara 1 a unui aparat de vânătoare din cadrul proiectului "sistem de luptă aerian al viitorului" (SCAF), în prezenţa responsabilei franceze a apărării, Florence Parly, şi a titularelor apărării din Germania şi Spania, Ursula Von der Leyen şi Margarita Robles.
Cele trei titulare ale apărării, în prezenţa preşedintelui francez vor semna un acord-cadru care va structura relaţiile între cele trei ţări privind proiectul SCAF, menit să înlocuiască actualele aparate Rafale şi Eurofighter până în 2040, potrivit surselor ale Ministerului francez al Apărări.
În ce priveşte sectorul aeronauticii civile, cea de-a 53-a ediţie a Salonului aeronautic de la Bourget se desfăşoară sub auspicii favorabile creşterii traficului aerian, cu o dublare prevăzută în următorii 20 de ani, a flotilei de avioane în întreaga lume care ar trebui să ajungă potrivit companiei Boeing, 44.000 de aparate.
Sub presiunea apărătorilor mediului, noile aparate vor face apel la cele mai inovatoare tehnologii şi la sisteme de propulsie alternative la kerosen şi la materiale de construcţie futuriste - noua provocare a industriei din domeniu.

Lasă un comentariu