Evenimentul zilei

Vi12132019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Alegeri parlamentare anticipate în Ucraina: Partidul președintelui ucrainean Zelenski, în frunte cu 44% din voturi

Alegeri parlamentare anticipate în Ucraina: Partidul președintelui ucrainean Zelenski, în frunte cu 44% din voturi

21 Iulie 2019 - 

Partidul „Slujitorul poporului” al noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski se află în fruntea alegerilor legislative anticipate care au avut loc duminică în Ucraina, obţinând 43,9% din voturi, un scor record, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Alte patru partide ar urma să depăşească pragul de 5% de voturi necesare pentru a intra în Parlament, potrivit sondajului realizat la ieşirea din secţiile de votare de către consorţiul „Exit Poll National” care reuneşte trei institute de sondare a opiniei publice.

Ucrainenii au votat duminică în cadrul alegerilor legislative anticipate al căror favorit este partidul noului preşedinte Volodimir Zelenski. 

Formaţiunea recent creată şi denumită „Slujitorul poporului” - după numele unui serial televizat în care Zelenski interpretează rolul unui profesor devenit pe neaşteptate preşedinte - a fost creditată cu între 42% şi 52% din intenţiile de vot, cu mult înaintea rivalilor săi.

„Slujitorul poporului” notează pe site-ul său că „lansează o provocare sistemului” şi promite să aducă noi oameni pregătiţi „să facă schimbări” pentru a „curăţa ţara de corupţia” omniprezentă.

Lasă un comentariu