Evenimentul zilei

Lun08192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Petrolierul sub pavilion britanic sechestrat în Strâmtoarea Hormuz: Premierul Theresa May convoacă o reuniune de urgenţă a Guvernului

Petrolierul sub pavilion britanic sechestrat în Strâmtoarea Hormuz: Premierul Theresa May convoacă o reuniune de urgenţă a Guvernului

22 Iulie 2019 - 

Prim-ministrul britanic Theresa May va convoca luni o sesiune de urgenţă a Guvernului pentru a discuta despre modalităţile în care Marea Britanie poate răspunde deciziei Iranului de a sechestra un petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, relatează Associated Press, citat de mediafax.

La întâlnirea de urgenţă vor participa miniştri şi oficiali din domeniul Securităţii Naţionale. Aceştia vor discuta despre posibilităţile pe care le are Marea Britanie pentru a transporta în siguranţă petrol prin regiune.

Ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, va vorbi de asemenea în cadrul întâlnirii şi va oferi detalii suplimentare despre sechestrarea petrolierului britanic Stena Impero, aflat acum într-un port iranian.

Marea Britanie ia în considerare mai multe opţiuni diplomatice şi economice pentru a răspunde la acţiunile Iranului, menţionând clar că o intervenţie militară nu este o opţiune.

De asemenea, Administraţia de la Londra a cerut susţinerea aliaţilor europeni pentru menţinerea libertăţii de navigare în Strâmtoarea Hormuz.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

 

Lasă un comentariu