Evenimentul zilei

Vi08072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Creștere ușoară de radiații după o explozie la o bază militară din Rusia. Cel puţin două persoane au murit

Creștere ușoară de radiații după o explozie la o bază militară din Rusia. Cel puţin două persoane au murit

08 August 2019 - 

Cel puţin două persoane au murit şi alte şase au fost rănite în urma unei explozii produse joi la o bază de lansare a rachetelor balistice din nordul Rusiei, în timpul unui test de armament, relatează BBC şi Reuters.

Ambele persoane decedate erau specialişti civili, a transmis Ministerul Apărării din Rusia prin intermediul unui comunicat. Printre cele şase persoane rănite se numără atât civili, cât şi militari.

Autorităţile nu au dat numele bazei militare în care s-a produs incidentul. Din primele informaţii, aceasta s-ar afla în regiunea Arkhangelsk.

Explozia a avut loc în timpul testării unui motor de rachetă, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului Apărării, menţionând că nu au fost înregistrate radiaţii sau emanări de materiale dăunătoare în urma incidentului.

„În timpul testării unui motor a avut loc explozia şi combustia produsului”, a declarat oficialul, citat de agenţia de presă Interfax.

„Nu au fost emanate chimicale dăunătoare în atmosferă, iar nivelul de radiaţii este normal”, a adăugat acesta.

Autorităţile din oraşul Severodvinsk au anunţat că în urma exploziei a fost înregistrată o creştere uşoară a nivelului de radiaţii, relatează agenţia de presă Tass.

 

Lasă un comentariu