Evenimentul zilei

Dum12082019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni au avut o altercație pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

Poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni au avut o altercație pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim

11 August 2019 - 

Ciocniri s-au produs duminică între poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha, informează AFP.

Din cauza tensiunilor, poliţia israeliană a blocat accesul pe esplanadă a evreilor, care marchează la rândul lor o importantă sărbătoare religioasă, Tisha B'Av, una dintre datele cele mai sumbre din calendarul evreiesc, distrugerea în două rânduri a Templului din Ierusalim.
În timpul confruntărilor cu forţele de poliţie, mai mulţi credincioşi musulmani au fost răniţi, potrivit presei israeliene, citată de dpa. Potrivit Reuters, serviciul de ambulanţă palestinian a informat că cel puţin 14 palestinieni au fost transportaţi la spital pentru a primi tratament medical, iar postul public de radio israelian Kan a transmis că patru ofiţeri de poliţie israelieni au fost răniţi.
Poliţia a trecut la evacuarea zonei după ce vizitatori musulmani au început să strige sloganuri naţionaliste şi să se revolte. Potrivit presei, poliţia israeliană a făcut uz şi de grenade paralizante.

Lasă un comentariu