Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Prim-ministrul britanic Boris Johnson a ordonat o revizuire urgentă a politicii în materie de condamnare a infractorilor periculoşi

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a ordonat o revizuire urgentă a politicii în materie de condamnare a infractorilor periculoşi

12 August 2019 - 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a ordonat o revizuire urgentă a politicii în materie de condamnare a infractorilor periculoşi, intenţionând să menţină subiectul legii şi ordinii printre priorităţile sale politice, după ce a promis încă 10.000 de locuri în închisori şi suplimentarea cu 20.000 a numărului de poliţişti, transmite luni Reuters.

Axarea politicii sale pe combaterea infracţionalităţii şi pe alte probleme interne înainte de data prevăzută pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, 31 octombrie, a alimentat speculaţiile potrivit cărora Johnson intenţionează să convoace alegeri parlamentare anticipate.
Potrivit biroului premierului, analiza va viza modul în care pedepsele acordate autorilor infracţiunilor cu violenţă şi sexuale reflectă gravitatea faptelor comise.
Johnson, care a înlocuit-o pe Theresa May luna trecută, a subliniat că, pentru a se asigura încrederea în sistem, este necesar ca pedeapsa să fie pe măsura infracţiunii.
'Am văzut toţi exemple de violatori şi criminali eliberaţi prea devreme sau persoane care au comis din nou infracţiuni imediat ce au fost puşi în libertate', a afirmat premierul Johnson într-un comunicat.
'Acest lucru ia sfârşit acum. Vrem să fie prinşi, încarceraţi, pedepsiţi şi reabilitaţi în mod corespunzător', a adăugat el.
Boris Johnson se va întâlni luni cu responsabili de rang înalt din serviciile de poliţie şi de probaţiune pentru a discuta despre planul său.
El a anunţat că vor fi create încă 10.000 de locuri în închisori, cu un cost total de 2,5 miliarde de lire sterline (3 miliarde de dolari SUA), şi că poliţia va primi puteri suplimentare de a opri şi percheziţiona persoane.
Boris Johnson a declarat în mod repetat că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană la sfârşitul lunii octombrie, cu sau fără un acord de 'divorţ'.

Lasă un comentariu