Evenimentul zilei

Joi08132020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Rusia şi Turcia discută cu privire la posibilitatea livrărilor noului avion de luptă invizibil Suhoi Su-57

Rusia şi Turcia discută cu privire la posibilitatea livrărilor noului avion de luptă invizibil Suhoi Su-57

28 August 2019 - 

Rusia a început să livreze Turciei anul acesta sisteme de rachete S-400, ceea ce a tensionat relaţiile dintre Ankara şi aliaţii săi din NATO şi a constrâns Washingtonul să excludă Turcia din programul său de avioane invizibile F-35, a căror achiziţionare era dorită de partea turcă.

Şeful Serviciului de cooperare tehnico-militar al Rusiei, Dmitri Şugaev, a declarat că intenţionează să discute despre furnizarea în continuare a sistemului antirachetă S-400 cu un coleg turc mai târziu miercuri, precum şi 'eventuale livrări de avioane Su-35 sau Su-57'.
Referitor la livrările de avioane, Dmitri Şugaev a spus că partea turcă a manifestat mult interes, dar că 'este prea devreme să vorbim despre aceasta, sunt necesare negocieri contractuale, nu a existat încă o cerere, trebuie să aibă loc consultări'.
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că Turcia doreşte să continue cooperarea în domeniul industriei de apărare cu Rusia, inclusiv cu privire la avioanele de luptă, în urma discuţiilor purtate la Moscova cu omologul său rus Vladimir Putin.

Lasă un comentariu