Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Federica Mogherini face apel la reluarea discuţiilor între Guvernul venezuelean şi opoziţie

Federica Mogherini face apel la reluarea discuţiilor între Guvernul venezuelean şi opoziţie

12 Septembrie 2019 - 

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, a făcut miercuri apel la reluarea discuţiilor între Guvernul venezuelean şi opoziţie, cu scopul de a pune capăt crizei, relatează site-ul postului France 24, citat de mediafax.

Preşedintele Nicolas Maduro a întrerupt discuţiile cu opoziţia luna trecută ca răspuns la sancţiunile impuse de Statele Unite asupra Guvernului său. Mogherini a declarat că s-a simţit „încurajată” în luna mai, când părţile aflate în conflict au început să poarte discuţii mediate de Norvegia.

„Discuţiile sunt mereu mai bune decât conflictele. Sperăm că acestea vor fi reluate în curând”, a declarat aceasta. „Sunt de părere că nu există niciun interes pentru escaladarea conflictului şi intensificarea problemelor economice”, a adăugat oficialul european.

Preşedintele american Donald Trump a impus la începutul lunii august îngheţarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite. Ordinul executiv semnat de Trump depăşeşte cu mult sancţiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA şi a sectorului financiar din Venezuela, precum şi măsuri împotriva a zeci de oficiali şi entităţi venezuelene.

Statele Unite şi majoritatea naţiunilor occidentale au solicitat ca actualul lider de la Caracas, Nicolas Maduro, să demisioneze şi l-au recunoscut pe liderul opoziţiei venezuelean Juan Guaido ca preşedinte interimar legitim al ţării.

Lasă un comentariu