Evenimentul zilei

Vi11152019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Catalanii sunt din nou în stradă

Catalanii sunt din nou în stradă

17 Octombrie 2019 - 

Este a treia zi de proteste şi confruntări violente cu poliţia şi manifestanţii nu dau semne că s-ar potoli chiar dacă forţele de ordine au intervenit în forţă.

Îi sprijină pe liderii separatişti condamnaţi la ani grei de închisoare pentru organizarea ilegală a referendumului privind independenţa provinciei acum 2 ani.
Ciocniri violente s-au înregistrat în Barcelona, Tarragona şi în Lleida, unde mai multe grupuri de manifestanţi au incendiat mobilierul urban şi s-au bătut cu agenţii poliţiei catalane.
Situaţia tensionată din Catalonia a fost provocată de sentinţa Curţii Supreme în cazul referendumului ilegal de independenţă. 9 lideri politici din regiune au fost condamnaţi de la 9 la 13 ani de închisoare pentru rebeliune şi deturnare de fonduri.
Guvernul de la Madrid consideră că incidentele din regiunea Catalonia sunt controlate de grupuri violente pro-independenţă, în timp ce liderul administraţiei regionale catalane, Quim Torra, a lăudat participarea cetăţenilor la proteste şi refuză să condamne violenţele.
Dacă situaţia se va agrava, guvernul lui Pedro Sanchez are posibilitatea să ceară suspendarea autonomiei regionale cu sprijinul partidelor unioniste.
Între timp însă, Spania se pregăteşte de alegeri parlamentare anticipate, după ce scrutinul din 28 aprilie nu a oferit o majoritate pentru învestirea unui nou guvern.

Lasă un comentariu