Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Manifestanţi au ieşit în stradă la Londra pentru a cere un nou referendum cu privire la Brexit

Manifestanţi au ieşit în stradă la Londra pentru a cere un nou referendum cu privire la Brexit

19 Octombrie 2019 - 

Zeci de mii de manifestanţi au ieşit în stradă la Londra pentru a cere un nou referendum cu privire la Brexit, conform lor singura soluţie pentru criza actuală, relatează News.ro.

„Ce vrem? Votul poporului! Când îl vrem? Acum!”, este scris pe pancartele purtate de manifestanţi.
Manifestanţii au defilat din zona Hyde Park către Parlament, unde deputaţii dezbat noul acord cu privire la Brexit dintre Londra şi Bruxelles.
Brexitul, iniţial prevăzut pentru 29 martie 2019, a fost amânat de două ori, deoarece acordul de ieşire nu a fost susţinut de majoritatea parlamentului.
Camera Comunelor, reunită într-o sesiune excepţională, pentru prima dată într-o zi de sâmbătă după 37 de ani, urmează să se pronunţe cu privire la acordul de Brexit la care s-a ajuns joi.
Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns, joi, la un nou acord al Brexitului. Cele două părţi au finalizat un text juridic al acordului, însă acesta este necesar să fie aprobat atât de Parlamentul britanic, cât şi de Parlamentul European (PE).
În cazul în care eşuează să obţină un vot favorabil în parlamentul britanic, premierul Boris Johnson va fi nevoit să ceară Bruxellesului o nouă amânare cu trei luni a Brexitului, în virtutea unei legi adoptate la începutul lui septembrie.
Noul compromis stabileşte reguli speciale vamale cu privire la mărfuri care sosesc în Irlanda de Nord - care rămâne în teritoriul vamal britanic - în funcţie de faptul dacă acestea rămân sau trec către piaţa unică europeană. El prevede totodată un mecanism de „consimţământ” al autorităţilor nord-irlandeze cu privire la continuarea aplicării anumitor reglementări UE în provincia britanică, după o perioadă de patru ani de la intrarea în vigoare a acordului.
Mai general, textul prevede condiţiile divorţului între Regatul Unit şi UE în domeniul drepturilor cetăţenilor şi respectării angajamentelor financiare. El introduce de asemenea o perioadă de tranziţie până în decembrie 2020.

Lasă un comentariu