Evenimentul zilei

Mie01292020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Rusia va expulza doi diplomaţi germani ca măsură de represalii

Rusia va expulza doi diplomaţi germani ca măsură de represalii

12 Decembrie 2019 - 

Moscova a anunţat joi că expulzează doi diplomaţi germani.

Aceasta este o măsură de represalii la decizia Germaniei de la începutul lui decembrie de a expulza doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei de la Berlin după uciderea comandată, potrivit statului german, a unui cetăţean georgian de origine cecenă în capitala germană, informează AFP şi dpa.
Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat joi pe ambasadorul Germaniei la Moscova, Andreas von Geyr, pentru a-i aduce la cunoştinţă că "doi colaboratori ai Ambasadei Germaniei au fost declaraţi 'persona non grata' şi au la dispoziţie şapte zile pentru a părăsi" teritoriul Rusiei.
Guvernul german a expulzat săptămâna trecută doi diplomaţi ruşi pe fondul acuzaţiilor că statul rus s-ar fi aflat în spatele uciderii cu focuri de armă a unui cetăţean georgian de origine cecenă, la 23 august, într-un parc central din Berlin.
Tornike K., cunoscut şi sub numele Zelimkhan Khangoshvili, a fost împuşcat de două ori în cap în luna august, în timp ce se îndrepta spre o moschee. El luptase alături de separatiştii anti-ruşi din Cecenia. Moscova a respins categoric implicarea statului rus în acest asasinat.

Lasă un comentariu