Evenimentul zilei

Dum07122020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Externe Kyriakos Mitsotakis: Țările din UE trebuie să prelucreze o parte din cererile de azil

Kyriakos Mitsotakis: Țările din UE trebuie să prelucreze o parte din cererile de azil

15 Decembrie 2019 - 

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a îndemnat Germania şi alte ţări să preia dintre solicitanţii de azil direct de pe insula greacă Lesbos, informează duminică dpa, preluat de Agerpres.

"Ideea este ca o parte din procesul de prelucrare a cererilor de azil să fie desfăşurat în alte ţări", a spus Mitsotakis într-un interviu pentru cotidianul German Bild am Sonntag.
"Trebuie să dezvoltăm un pact european pentru azil şi migraţie, după cum a promis Comisia Europeană, iar pentru rezolvarea acestei probleme noi avem nevoie de mai multă repartizare a sarcinilor", a subliniat premierul grec.
Taberele pentru migranţi de pe insulele greceşti din estul Mării Egee sunt mult suprapopulate. Aproximativ 39.000 de oameni trăiesc în tabere din Lesbos, Chios, Samos, Leros şi Kos, potrivit estimărilor guvernului grec, în timp ce capacitatea totală a acestor tabere este, în mod oficial, de aproximativ 7.500 de oameni.
În urma unei recente inspecţii întreprinse în tabăra din Lesbos, comisarul ONU pentru refugiaţi, Filippo Grandi, a declarat situaţia catastrofală.
Ylva Johansson, comisarul european pentru migraţie şi afaceri interne, a declarat că există o nevoie urgentă pentru o reformă a politicilor comunitare privind dreptul de azil.

Lasă un comentariu